Още 8 души са задържани за нападението с брадви в София

Още 8 души са задържани за нападението с брадви в София

Още 8 души са били задържани за участие в побоя край мола на бул. Шипченски проход във вторник, при който пострадаха две непълнолетни момчета. Едното момче е било налагано с брадва, а другото е било пребито.

Те са били нападнати след провокация. Групата побойници е започнала да вика: “Само ЦСКА“, а двете момчета са им отвърнали: “Да, само ЦСКА“. След това двамата били пребити тежко. Още вече бяха арестувани петима души.

В дома на някои от арестуваните са открити брадви с кръв по тях.

Шефът на столичната полиция Младен Младенов разказа пред Нова телевизия, че единият от заподозрените за тежкия побой преди това е откраднал мобилен телефон. Според него много лошо впечатление прави, че заподозрените за побоя младежи са непълнолетни.

"Те тръгват с убеждението, че трябва да срещнат някого и да го набият. Правят опити да се изненадат, когато едните са по-малко и да се набият. В столична дирекция има звено, което се занимава с футболно хулигантство и екстремизъм, защото двете са близки", заяви шефът на СДВР.

По думите му родителите на проблемите деца предпочитали полицаите да задържат провинилите се деца, защото са вдигнали ръце от тях.

Споделяне

Още от България