Още една транспортна тапа в София заради ремонт

Миналата година движението в тази отсечка от бул. "БЪлгария" отново беше затруднено, но заради ремонт на трамвайните релси при кръстовището с бул. "Иван Евстатиев Гешов". Сн. БГНЕС

Ремонтът на част от столичния бул. "България" започва на 30 юни. Движението в отсечката между бул. "Черни връх" и бул. "Иван Евстатиев Гешов" няма да се спира, но ще е затруднено, тъй като ще става двупосочно, става ясно от съобщение на общината във Фейсбук.

В последния ден на юни ще бъде затворено платното в посока центъра, а колите и автобусите ще се движат по другото платно двупосочно. След като платното към центъра бъде ремонтирано, ще бъде затворено това в посока Околовръстното шосе.

Ремонтът на 1.5 км от бул. "България" би трябвало да приключи до 15 септември.

Предвижда се полагане на специална мрежа в основата на пътя, която да засили устойчивостта на асфалтовото покритие.

Проектът за ремонт е на стойност 2.7 млн. лв.

Миналото лято беше рехабилитирана отсечката на бул. "България" от бул. "И.Е.Гешов" до бул. "Гоце Делчев".

На ремонт подлежи и останалата една трета от цялата дължина на бул. "България" - тази от бул. "Гоце Делчев" до Околовръстното шосе. Кога обаче ще се случи това не е ясно.

В момента тече обновяване на няколко възлови места в София. От известно време се обновява ул. "Каменоделска", което създава проблеми и задръствания в района на Сточна гара. През уикенда започна ремонт и на друга важна пътна артерия в столичния район Искър - бул."Асен Йорданов" от бул. "Проф. Цв. Лазаров" до бул. "Христофор Колумб" и продължението на тази улица - "Искърско шосе", от бул. "Христофор Колумб" до ул."Димитър Пешев".

И двете отсечки ще бъдат рехабилитирани по съществуващо положение, като се предвижда и обособяването на велоалея. Изпълнител на обектите е Консорциум "Щрабаг- Трансгео", проектът е на стойност 4.1 млн. лв., а срокът на изпълнение – 124 дни.

Споделяне

Още от България