Още не е открито отнесеното от пороя семейство от Кърджали

Колата на отнесеното от пороя семейство, сн. БГНЕС

Без резултат приключи и третият ден от търсенето на отнесеното от пороя в четвъртък край село Винево четиричленно семейство от Кърджали.  В издирвателната акция в неделя са се включили над 100 души – пожарникари, полицаи и доброволци от селото, съобщиха от областната противопожарна служба в Хасково

В петък по обяд бе открито тялото на 55-годишната жена. Засега обаче от мъжа ѝ, дъщеря им и 4-годишното им внуче няма и следа.

В понеделник издирването ще продължи. Засега водолази не са включени в него, защото условията не позволяват. Ако се прецени, от Пловдив ще бъде извикан водолазен екип, възможно е и ново включване на екипи от планинската служба със следово куче. От пожарната не очакват някой от тримата да е оцелял.

До момента спасителните екипи са открили единствено тялото на 54-годишната Ресмие Хакив Рамадан. Продължава издирването на съпругът ѝ Мюмюн Хакиф Рамадан, дъщеря им Ширин и 4-годишния им внук Мерт, предаде Дарик радио.

Ресмие е работела е като начална учителка в с. Черноочене. 55-годишният ѝ съпруг Мюмюн също е преподавал. 30-годишната им дъщеря Ширин Рамаданова е завършила медицина и е работела като кардиолог в кърджалийската болница. С тях във фаталната нощ е било и 4-годишното ѝ дете Мерт.

Четиримата гостували за кратко в родното си село Винево, където валял пороен дъжд. Около 22.30 ч. в четвъртък тръгнали с колата си да се прибират в Кърджали.

Споделяне

Още по темата

Още от България