Оставка подаде шефът на общинския съвет в лондонския район с изгорелия блок

Подалият оставка Никълъс Холгейт

Оставка е подал ръководителят на общинския съвет на лондонския район, където загинаха 79 души при пожар в 24-етажен жилищен блок, съобщи Ройтерс.

Никълъс Холгейт, председател на Общинския съвет на Кенсингтън и Челси, каза, че оставката му е била поискана от правителството

След пожара, изпепелил Гренфел тауър, министърът по въпросите на регионите и местното самоуправление Саджид Джавид е поискал от председателя на съвета Никълъс Паджет-Браун Холгейт да се оттегли от поста. От ведомството обаче отричат да са замесени в това

Въпреки желанието ми в тези много трудни обстоятелства да продължа да ръководя работата на Съвета, реших, че е по-добре да се оттегля, след като бъде назначен мой приемник, заяви Холгейт.

В сряда премиерът Тереза Мей каза, че в първите часове след пламването на пожара общинските власти не са оказали достатъчна подкрепа на засегнатите семейства. В парламента тя заяви, че и държавата, и местните, и националните власти не са успели да помогнат на хората, когато те са имали най-остра нужда от това.

След пожара на 14 юни, някои от живеещите в Гренфел Тауър все още са настанени в хотели и се интересуват кога ще получат предложения за нови постоянни домове. От общината обаче не им давали информация за това.

Споделяне

Още от Свят

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?