Освободеният от ареста Боков-младши е обявен за издирване

Синът на президентския съветник Филип Боков-Георги е обявен за общодържавно издирване, съобщиха от РДВР-Бургас.

Синът на наскоро назначения за политически съветник на Първанов бивш депутат бе задържан с крадена кола преди десет дни в Бургас. При обиска в задигнатия автомобил "Пежо" 306 бяха открити приспособления за отваряне на коли, т.нар "мечи лапи" и пистолет "Макаров" със заличени номера.

След изтичането на 24-часов полицейски арест обаче прокуратурата веднага освободи Боков-младши, макар че това е поредното му задържане с крадена кола.

Днес 32-годишният Боков-младши не се яви на разпит в Първо РПУ , където трябваше да бъде образувано бързо производство за кражба на автомобил и незаконно притежаване на оръжие. От полицията съобщиха, че бързото производство е преобразувано в дознание, което ще бъде предадено на прокуратурата с мнение за спиране до издирването на Георги Боков.

Пускането на Боков-младши от ареста стана повод главният секретар на МВР Бойко Борисов ядосано да коментира, че "това не е тежко престъпление, това е една забавна игра с полицията и в момента той пак е на свобода и тази нощ в Софийско отново ще има 25-30 откраднати автомобила".

Ден след като гръмна скандала с освобождаването на Боков-младши в специално обръщение президентът заяви, че никой няма право да разтваря политически чадър над когото и да било, когато става дума за нарушение на закона. Тогава от бургаската прокуратура обявиха, че Георги Боков трябва да се яви на разпит в понеделник и да бъде съден по бързата процедура.

Още от България

Какво би означавало отпадането на мониторинга на Европейската комисия?