От утре тръгва трафикът по ремонтираните виадукти на "Тракия"

Сн. АПИ

На 1 юли сутринта се пуска движението по ремонтираните пет виадукта на автомагистрала "Тракия", съобщиха от пътната агенция във вторник.

С възстановяването на трафика в платното за София завършват планираните строителни работи по аутобана за летните месеци и всички пътуващи ще могат да карат по обновените мостови съоръжения.

Ремонтът в платното за София на виадуктите при 13-ти, 15-ти, 17-ти, 18-ти и 20-ти км на автомагистралата започна на 13 март и бе извършен от държавната  "Автомагистрали". Приключен е в срок въпреки ограниченията заради мерките срещу коронавируса.

Горната част на виадуктите е с ремонтирани пътни плочи, греди, хидроизолация, нови фуги и тротоарни блокове, асфалтова настилка, маркировка, предпазни парапети и мантинели. Ремонтът на колоните на съоръженията продължава, без това да затруднява по никакъв начин пътуването по автомагистралата, уточняват от агенцията.

В обновяването на съоръженията са използвани близо 4800 куб. м бетон, 600 тона армировъчна стомана, 25 000 кв. м хидроизолация, над 26 000 тона асфалт и над 18,4 км пътни и мостови ограничителни системи от най-висок клас.

Тези пет участъка от автомагистралата с дължина между 240 и 400 метра всеки не са били ремонтирани от  построяването им. Заедно с виадуктите са обновени и 11 км от платното за София между съоръженията. Участъкът е с нова асфалтова настилка и ограничителни системи, допълват от Агенция "Пътна инфраструктура".

Споделяне

Още от Бизнес

Как оценявате кандидата на ИТН за премиер?