Открит е пистолетът, с който се е самоубил бизнесменът Данаил Божилов

Пенсиониран военен е прибрал оръжието от пловдивския парк "Лаута"

Алеята, на която бе открито тялото на Божилов. Сн.: БГНЕС

Открит е пистолетът, с който се е самоубил 43-годишният дупнишки бизнесмен Данаил Божилов, чийто труп бе открит миналата седмица в пловдивския парк "Лаута".

Това съобщи в четвъртък зам.- окръжният прокурор на Пловдив Галин Гавраилов по време на нарочна пресконференция, на която присъства и главният секретар на МВР Младен Маринов.

Оръжието е било намерено скрито в апартамента на 74-годишния бивш военен Симеон Стоев, който е задържан за 72 часа по обвинение за незаконно държане на още един пистолет. По думите на Гавраилов претърсването на въпросното жилище се е забавило с няколко дни, за да бъде осигурено съдебно разрешение.

Установени са и свидетели, които са видели 74-годишният мъж да се навежда и да взима нещо, докато е проверявал дали е жив Данаил Божилов. Вече са готови и резултатите от натривките по ръцете на самоубилия се бизнесмен, както и на бившия военен, според които оръжието безспорно е било откраднато от Стоев, допълниха разследващите.

"Три-четири дни говорим постоянно с този човек, тъй като всичко водеше към него. Той по никакъв начин не искаше да ни съдейства, напротив. През цялото време ни заблуждаваше, че не е той и наистина го играеше много добре, което, разбира се, наложи да изчакаме съответните назначени експертизи, да имаме законово основание и да влезем на това претърсване. Естествено, през това време ние бяхме създали организация да предотвратим евентуално и по-нататъшни действия по прикриване на следи и така нататък. В крайна сметка всичко си дойде на мястото", коментира и главсекът на МВР Младен Маринов

По думите му "жилището било трудно за претърсване, тъй като от горе до долу в него имало вехтории – явно този човек има склонност да прибира всичко, каквото види – дори е взел и цигарите на мъртвия Данаил Божилов, като призна че ги е намерил на друго място".

Прокурорът Гавраилов, който в първите часове на инцидента обяви, че разследват убийство, сега уточни, че тезата за самоубийство винаги е била сред основните. Посочи и, че гилзата е била намерена на метър, метър и половина от трупа. Освен това у мъртвия е намерено и предсмъртно писмо, на което е назначена графологическа експертиза, заключваща, че почеркът е именно на Божилов.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?