Отново тръгват проверки за нарушения на трите ЕРП

Отново тръгват проверки за нарушения на трите ЕРП

Нова проверка как работят трите електроразпределителни предприятия (ЕРП) и дали извършват нарушения започнаха във вторник експерти от Министерството на енергетиката и Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР), съобщиха от ведомството във вторник.

Стартът е даден с посещения на обекти и офиси на ЧЕЗ, която обслужва Западна България. До края на месеца ще бъдат инспектирани и другите два доставчика и мрежови оператори – ЕВН за Югоизточна България и "Енерго-Про" – за Североизточна България.

Обект на проверките ще бъде спазването на общите условия на дружествата за работа с клиентите. Ще се проследи и дали дружествата отчитат потреблението на ток за нормативно определения срок от 31 дни или се допуска по-дълъг период. Експертите ще изследват също и надеждността на енергийната система и снабдяването с електроенергия, както и спазването на правилата за бързо отстраняване на възникнали аварии.

Година след предишните аналогични проверки, целта е да се установи как трите ЕРП са подобрили своята работа с клиентите, посочват от енергийното ведомство.

Споделяне

Още от България