Отпадни води се вливат в морето в Бургас

Отпадни води се вливат в морето в Бургас

Отпадни води се изливат в морето до малък неохраняем плаж край бургаския квартал "Крайморие", далеч от стопанисваните плажни ивици, съобщи БНР. До края на седмицата се очаква да излязат резултатите от пробите на водата, взети от Регионалната здравна инспеция.

От инспекцията твърдят, че няма опасност за туристите. В квартала има канализация, но тя се нуждае от реконструкция, каза Мария Генчева - главен експерт в Община Бургас.

"Преди някъде около една година получихме сигнал, че има такова изливане на тази тръба от отпадни води. От "Басейнова дирекция" и от РОСВ идваха и правиха изследвания. Подадохме и сигнала към В и К-Бругас. Те са си изготвили проект инвестиционен. Стигнало е на етап съгласуване", обяснява Генчева.

Обемът на канално-помпената станция в квартал "Крайморие" е малък и това е причината част от отпадните води да се изливат в морето, заяви говорителят на дружеството за водоснабдяване и канализация Димитър Гюров: "Знаем за ситуацията и, съвместно с община, Бургас правим един план, с който догодина проблемът да бъде решен".

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?