Още един ден на протеста

Отпуските и жегата не спряха хората, те обмислят нови маршрути и форми на изява

Снимка: БГНЕС

Жегата и отпускарското време на спряха няколко хиляди души, които около и след 19 часа започнаха да се събират на станалия традиционен протест на пл. "Независимост".

Както всяка вечер и в понеделник движението на площада бе блокирано.

Недоволните граждани развяват български знамена, свирят със свирки, а барабанисти сипват вода по музикалните инструменти и при ударите се охлаждат с капките.

Сред издигнатите плакати може да се прочете: "Протестът – пръв враг на тутраканската селищна система”, "Мафията: или ние имаме всичко, или вие нямате нищо", "Гражданите: искаме си България обратно”.

Полицейското присъствие в района бе засилено. Органите на реда отново носеха жилетки с надпис "Антиконфликт полиция”, които бяха свалили в деня на прословутата блокада на Народното събрание.

Във Фейсбук бе поместен коментарът на двама от протестиращите, които обясняват, че протестът не е само срещу сегашното правителство, но и срещу водещи политически партии.

"Омръзнало ни е ГЕРБ да се мисли като алтернатива на БСП и БСП като алтернатива на ГЕРБ (а същото важи за "Атака" и ДПС). Ако излезете на протеста с лозунги като "Аз не танцувам с ГЕРБ” или "Нито гербер, нито роза”, рано или късно наред с одобрителните погледи и ръкопляскания, ще се сблъскате с този дълбоко вкоренен шаблон".

Споделяне

Още от България