Овергаз е домакин на голям международен бизнес - форум

Овергаз е домакин на международен бизнес - форум "Инфраструктурата като база за устойчиво развитие", организиран съвместно с Европейския делови конгрес.

Във Форума членуват собственици и ръководители на повече от 60 европейски и световни компании от 20 страни на стария континент и Северна Америка, между които: Газ дьо Франс, Дойче Банк, Даймлер Крайслер, Сименс, Алкател, Газпром, Рургаз, Винтерсхал, ЕНИ, Томас Шенкел, Пайплайн Индъстри, Ексон Мобайл Газ и много други.

Срещата се открива на 10 юни със специалното участие на президента Георги Първанов, вицепремиера Лидия Шулева и външния министър и председател на ОССЕ Соломон Паси.

Президентът на Републиката г-н Георги Първанов ще открие Форума и ще говори за европейския избор на България. Г - жа Лидия Шулева ще апелира за инвестиции в инфраструктурата на страната ни и региона. Г-н Соломон Паси ще очертае прагматичните задачи пред Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа, съобщи пресслужбата на организаторите.

Европейския делови конгрес (ЕДК), който ще заседава за първи път у нас, е основан в Бон през 1997 година, в резултат на Виенската конференция на ОССЕ. Неправителствената организация има за цел да стимулира инвестициите в страните в преход и да улеснява диалога между света на бизнеса и света на политиката. Президент на ЕДК в момента е доктор Алексей Милер - председател на Газпром, а негов заместник е доктор Тессен фон Хайдебрек - член на борда на изпълнителните директори на Дойче банк.

Споделяне

Още от Бизнес