Пакет с дрога е открит в резервоара на шефа на монтанската полиция

Прокуратурата образува дело за наркоразпространение срещу неизвестен извършител

Ивайло Антонов. Сн.: МВР

Пакет с "бяло вещество" е бил открит в резервоара на служебния джип "Хюндай Санта Фе" на шефа на полицията в Монтана Ивайло Антонов, съобщиха в сряда от МВР с уточнението, че прокуратурата веднага е била уведомена за случая.

Впоследствие е установено, че става въпрос за дрога, чиито вид и точно количество ще бъдат изяснени от назначената физико-химическа експертиза. Наркотикът е бил намерен по време на ремонт на автомобила във ведомствената работилница.

"По-скоро се касае за подхвърлено вещество", коментира лаконично пред медиите в сряда говорителят на Окръжната прокуратура в Монтана Лили Илиева.

По случая вече е образувано разследване за наркоразпространение, което обаче не се води срещу Антонов, а срещу неизвестен извършител, уточниха от държавното обвинение. Досъдебното производство се води от окръжното следствие в града.

Въпросният служебен джип е бил конфискуван през 2010 г. по дело за контрабанда на 4 кг хероин срещу румънеца Константин Роберт Фаркаш. Той е бил осъден на 5 години затвор и е изтърпял наказанието си в края на януари 2013 г., допълват от прокуратурата. Разследващите предполагат, че дрогата стои в резервоара на автомобила още от тогава.

Ивайло Антонов беше назначен за шеф на полицията в Монтана на мястото на пенсионирания Иван Георгиев в началото на август заради данни, че местната престъпност се е увеличила с 3% през първите шест месеца от годината. Преди това Антонов работеше в ГДБОП.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?