Партии извън парламента още ползвали държавни помещения за офиси

Трябва да се преразгледа въпросът с предоставянето на помещения на политически партии и други организации, защото няма достатъчно помещения за настаняване на държавни структури. Това заяви в кулоарите на парламента в петък министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов.

По-рано Гагаузов отговори в рамките на парламентарния контрол на депутата от "Атака" Павел Шопов за предоставянето на сграда за централа на партия "Атака".

Асен Гагаузов уточни, че има партии, които след като вече нямат парламентарно представителство, продължават да ползват предоставените им от областните управители държавни помещения. Министърът посочи, че съответният областен управител може да каже дали те плащат същите наеми, каквито са плащали и преди.

Не искам да цитирам, но има такива с по два офиса, има и такива, които са взели помещенията за офис, след това са ги преотдали на фирми, допълни той.

В отговор на въпрос Асен Гагаузов каза, че това, че непредставени в парламента партии ползват офиси, се дължи на немарливост от страна на държавни структури, които не са направили така, че помещенията да се освободят, както и на злоупотреба на отделни наематели.

Областната управа на базата на решенията на Министерския съвет се грижи за отношенията с тези наематели, обясни министърът. Не само областният управител е виновен, но той трябва да сигнализира и ние да вземем решение за това, че отделни помещения се ползват не по предназначение, добави Асен Гагаузов.

В момента изнемогваме, не можем да намерим място за различни комисии, създадени със закон и с решение на Народното събрание, каза министър Гагаузов. По думите му създаденото положение ще трябва да бъде преразгледано, защото няма къде да се настаняват, включително и държавни структури.

Споделяне

Още от България