Първа копка за ремонт на Девненския мост с песни и танци

Песни и танци отбелязаха началото на ремонта на Девненския мост, БГНЕС

Първите копки на инфраструктурни проекти явно са новият повод за всенародни празненства. Цяла програма с песни и танци, последвана от коктейл, се изнесе на средата на Девненския мост по повод началото на ремонта му, съобщава БГНЕС. Естакада “Девня” е част от магистрала “Хемус”, а съоръжението се изкърпва поне три пъти годишно, твърдят местните.

Ремонтът е възложен на обединение “Зебра – Трейс”, което включва компаниите “Зебра” ООД, Аксаково и “Трейс Груп Холд”. Това е поредният знаков проект за 'Трейс” на Николай Михайлов. Само за седмица компанията взе нови поръчки за 70 млн. лева, финансирани от еврофондовете, държавни заеми и бюджет.

От репортажа не става ясно дали празненството е организирано и платено от изпълнителя, от областната или от местната управа на града.

В началото на церемонията Илиана Захариева от ръководството на пътната агенция е казала, че за пълната рехабилитация на моста ще бъдат вложени над 2 милиона лева от държавния бюджет. Срокът за изпълнение е 6 месеца, но според Захариева ремонтът може да приключи до края на лятото.

От прессъобщението на пътната агенция става ясно, че целта на ремонта е подобряване експлоатационните качества на съоръжението, което е рехабилитирано за последно през периода 1991-1996 г. Като част от автомагистрала “Хемус”, естакадата има изключително социално – икономическо значение за трафика Шумен – Варна, София – Варна, част от трафика от Дунав мост към курортните комплекси, казват от АПИ.

Споделяне

Още от Бизнес