Първанов: Белгийските фирми - пример за успешната инвестиционна политика в България

Много от най-известните белгийски фирми вече са част от най-новата успешна история на инвестиционната политика в България. Това заяви президентът Георги Първанов в приветствието си към участниците в българо-белгийския бизнес форум, който се провежда в рамките на посещението у нас на крал Алберт Втори.

Българският държавен глава специално посочи фирмите Солвей, Юникор, Интербрю и Амилум. Георги Първанов произнесе словото си пред над 100 български и белгийски бизнесмени и в присъствието на крал Алберт Втори, който по протокол няма право на публични изяви на подобни форуми.

Като акцентира върху постигнатото от България в икономически и политически план, държавният глава призна, че има слабости, които обаче могат да бъдат преодолени в хода на взаимното ни партньорство.

Георги Първанов специално се спря на приетите с консенсус промени в българската конституция, които показват, че страната ни е започнала една активна съдебна реформа, резултатите от която ще бъдат усетени и от белгийския бизнес.

По време на форума бе подписано и споразумение между Българската стопанска камара и Федерацията на белгийските предприятия, което предвижда разширяване и задълбочаване на търговските и икономическите връзки. Документът предвижда информационен обмен за състоянието на икономиките и инвестиционния климат на двете страни, размяна на бизнесделегации, организиране на семинари и намиране на бизнеспартньори

Още от Бизнес