Първи жертви на черешовата война в Кюстендилско

27-годишният Кирил Скендерски от Кюстендил и тъщата му Христина Христова - на 47 години, станаха жертва на побой от група неизвестни засега извършители, съобщи БНТ. Инцидентът е станал в дома им в кюстендилското село Копиловци. Причината за побоя е, че Кирил закупил пряко от производители 200 килограма череши на по-висока цена - 80 стотинки за килограм, вместо по 40 стотинки, както налагат местни групировки.

Група от 7-8 яки мъже и главатарят им пристигнали с микробус и "Мерцедес" пред дома на търговеца. Те нахлули вътре и започнали да го бият жестоко пред погледа на изумените му роднини. Съседите повикали полиция.

В резултат на побоя Скендерски е със счупена челюст, а тъщата със сериозни травми и хематоми по тялото.

Кървавият екшън е първият за тази година от така наречената "черешова война", която съпътства кампанията в Кюстендилско. Драстично ниската изкупна цена на плодовете - по 40 стотинки за килограм, наложена от местни групировки и чужди фирми-монополисти, е постоянен източник на конфликти.

"Този рекет е характерен само за кюстендилския регион. Аз от години търгувам в Пловдивско, Пазарджишко и Петричко, но такъв тормоз не ми е налаган никога и никъде", сподели пребитият Кирил Скендерски. Един от нападателите е открит и задържан в следствения арест, съобщиха днес от полицията. Издирват се и останалите членове на групата. Работата по случая продължава.

Още от България

Какво би означавало отпадането на мониторинга на Европейската комисия?