Първите дипломати на САЩ и Русия ще се срещнат в Бон

Рекс Тилърсън
Руският външен министър Сергей Лавров и американският държавен секретар Рекс Тилърсън ще обсъдят в Бон въпроси, засягащи двустранните отношения, и международни теми, по които Москва и Вашингтон могат да си взаимодействат, съобщи говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от ТАСС.
 
"Дневният ред на срещата още се подготвя", каза Захарова, като отбеляза, че това ще е първа среща между Лавров и Тилърсън. 
 
Двамата ще проведат двустранни разговори в кулоарите на срещата на външните министри на страните от Г-20 в Бон на 16 и 17 февруари.
 
"Разбира се, ще става дума за двустранните отношения, които бяха вкарани в задънена улица от предишната администрация и е нужно да бъдат извадени оттам", заяви тя.
 
"Планира се да се обсъдят и основните международни кризи, по които нашите страни са си взаимодействали и трябва да си взаимодействат. Несъмнено ще бъдат разгледани и регионални въпроси", каза Захарова.
 
По думите ѝ Лавров ще има в кулоарите на срещата в Бон редица двустранни разговори, включително с германския външен министър Зигмар Габриел.
 
Споделяне

Още от Свят

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?