Паси информира президента на Радио Свободна Европа за развитието на делото в Либия

Министърът на външните работи Соломон Паси е информирал президента на Радио Свободна Европа Томас Дайн за хода на делото срещу българските медици в Либия и последните развития на ситуацията там.

Томас Дайн беше за три дни в София по повод официалното промоциране на Радио Нова Европа като наследник на закритото вече у нас Радио Свободна Европа.

По време на срещата с Томас Дайн българският външен министър е посочил, че това е дело непрекъснато се случват нови неща, които си струва да бъдат отразявани.

РСЕ и свързаните с нея радиостанции имат огромна слушателска аудитория както в арабския свят, така и на много други места по света и се надявам, че тяхната подкрепа ще бъде само от полза, посочи министърът.

В качеството си и на председател на ОССЕ Соломон Пасе е обсъдил с Томас Дайн взаимодействието на радиото и свързаните с него радиостанции с ОССЕ и в частност за съдействие в Централна Азия и в Кавказ.

Дайн посочи, че проблемът с българските медицински сестри в Либия е проблем за всички и благодари на министъра, че го е информирал за ситуацията в Либия. В отговор на въпрос той отбеляза, че радиото предава на 28 езика, 19 от които стигат до мюсюлмански народи. Той оцени високо активността на българския външен министър и му благодари за ефективността на международната му дейност по отношение на европейските интереси и в защита на човешките права, предаде БТА.

Споделяне

Още от България

Колко време давате на новия парламент?