"Патриотът" Слави Бинев става кандидат-депутат от ДПС?

"Патриотът" Слави Бинев става кандидат-депутат от ДПС?

Бившият евродепутат и народен представител от Патриотичния фронт Слави Бинев е минал към ДПС и ще бъде водач на депутатската листа на партията в столичния 23 МИР. Това съобщи Нова телевизия, но новината не е официално потвърдена.

Към момента е сигурно, че Делян Пеевски, който досега беше депутат от ДПС, но една година не е стъпвал в парламента, ще оглави две партийни листи – в Пазарджик (негов традиционен "вилает") и в Благоевград.

Преди ден лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ коментира пред Дарик радио, че листите все още се редят. "Безспорно Делян Пеевски е сред желаните номинации за депутат", каза той.

В Благоевград Пеевски ще се изправи срещу Цветан Цветанов от ГЕРБ и Тома Томов от БСП. В Пазарджик ще мери сили с бившия правосъден министър Екатерина Захариева, която е издигната от ГЕРБ и със Славчо Велков, номиниран от БСП.

Очаква се лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ да оглави листата в Кърджали, където да влезе в пряк сблъсък с бившия председател на Движението Лютви Местан, който сега ръководи на партия ДОСТ.

Карадайъ ще води листата и в друг важен за ДПС район – Търговище, където ДОСТ номинира Орхан Исмаилов.

Споделяне

Още от България