Петима френски войници загинаха при лавина в Алпите

Петима френски войници загинаха при лавина в Алпите

Петима войници от престижния Френски чуждестранен легион загинаха, а други шестима бяха ранени в понеделник следобед при лавина във френските Алпи, докато тренирали извън пистата, предаде Франс прес, позовавайки се на полицейски източници.

Лавината е отнесла 11 скиори от общо около 50 войници на надморска височина от около 2000 м в курорта Валфрежус. Всички те били легионери от Втори чуждестранен инженерен полк.

Двама от пострадалите са със сериозни измръзвания, като единият от тях е настанен спешно в болница в Гренобъл. Останалите четирима са леко ранени.

В издирването, осъществявано от части на специализираната полиция за планинска помощ, участват три хеликоптера. На място са изпратени петима водачи на обучени кучета и трима лекари. Утре сутринта там се очаква да пристигне министърът на отбраната Жан-Ив льо Дриан.

Миналата сряда лавина отне живота на двама гимназисти и 56-годишен украинец на затворена писта в курорта Ле Дьо-з-Алп, също във френските Алпи, на около 124 км от сегашния инцидент. Учител е разследван за непредумишлено убийство, след като е завел учениците да карат ски малко преди да се свлече лавината.

Споделяне

Още от Европа

Кой е най-добрият вариант след падането на кабинета "Петков"?