Петима полицаи "изметени" от МВР

Петима полицаи от Бургас, Варна и Павликени са уволнени и срещу тях са започнати дисциплинарни производства, съобщи пресцентърът на МВР в сряда.

В края на февруари в дирекция "Вътрешна сигурност" на МВР е постъпил сигнал от граждани за корупционно поведение на трима пътни полицаи от районно управление във Варна. При проведеното разследване са събрани данни за образуване на наказателно производство срещу пътните полицаи Г.Г., К.К. и И.В. Повдигнати са им обвинения и те са освободени под парична гаранция.

В края на март след вътрешно разследване в Бургас пък е установено, че полицаят Г. Г. е участвал в схема за крадени коли и връщането им на собствениците срещу откуп. Повдигнато му е обвинение и той също е под гаранция.

Полицаят Г. Д. от Павликени е обвинен за незаконно притежание на боеприпаси, открити в дома му. В къщата-близнак на брат му, регистриран за разпространение на дрога, служителите на вътрешна сигурност са открили две самоделни пушки и голямо количество наркотици, добавят от МВР.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли промяната в стратегията на ваксинацията срещу Covid?