Петимата заподозрени за атентатите в Мадрид остават в ареста

Испански съдия, разследващ атентатите в Мадрид, нареди петима заподозрени да бъдат задържани в затвора за още пет дни, докато продължава следствието. На мъжете, трима от които са мароканци, а двама - индийци, беше отказано освобождаване под гаранция и те продължават да бъдат държани в изолация, предаде Би Би Си.

Петимата бяха арестувани в събота, два дни след атентатите, и всеки от тях беше разпитван от съдията в продължение на 7 часа. Мароканците са разследвани за цяла серия престъпления, включително убийството на най-малко 200 души по време на атентатите срещу четири пътнически влака в Мадрид, докато индийците са заподозрени, че са помагали на терористична организация.

И петимата отхвърлят обвиненията.

Британската полиция съобщи, че разследва дали радикални ислямисти от Лондон са изпращали пари на атентаторите в Мадрид. Шефът на лондонската полиция сър Джон Стивънс заяви, че според него има връзка между тях и взривовете в Мадрид.

Също в петък испанските власти освободиха мъж от алжирски произход, задържан във връзка с атентатите в Мадрид на 11 март, предаде ДПА.

Али Амрус бе арестуван в понеделник в Сан Себастиан, тъй като през януари заплашвал, че на мадридската гара Аточа ще се пролее кръв. Именно там миналата седмица бе взривен един от четирите влакове, станали мишена на терористичната акция.

Разследването обаче показало, че бездомникът няма нищо общо с атентатите.

Споделяне

Още от Свят