Пияната учителка в София е уволнена

Учителката от столичното 130-о училище, която отиде на работа пияна вече е уволнена, съобщиха от Министерството на образованието.

 

Късно вечерта в понеделник Софийският районен съд е преценил, че извършеното от учителката Илияна Иванова не е дребно хулиганство и предаде случая за разследване на прокуратурата.

 

Преподавателката по немски и руски език бе откарана в Пето РПУ в понеделник, където бе установено, че е с над 2 промила алкохол в кръвта.

 

Сигнал за действията на учителката е подала директорката на училището, след като пияната преподавателка се смеела, танцувала и пеела в час, а според някои медии дори се събличала.

 

В репортаж, излъчен по Нова телевизия във вторник директорката на училището разказа, че учителката е била неадекватна и обяснила, че състоянието ѝ се дължи на вирус. При разговора с директорката се опитала да стане от стола, но не успяла да се задържи на краката си.

 

Прецених, че състоянието ѝ е тежко и извиках линейка, разказа директорката. След пристигането на полицаите, пияната учителка започнала да буйства срещу представителите на реда, да ги обижда и ругае.

 

Учител от 130-о предположи, че неадекватното състояние на колежката му се дължи на лична драма. Тя имала три деца, които отглеждала сама и споделяла за финансови проблеми.

 

Децата и ние сме доволни от нейната работа до това, което се случи вчера, каза директорката. Учителката работела в 130-о училище от началото на тази учебна година.

 

Съвестно си изпълняваше задълженията, поемаше допълнително отговорности, каза директорката. Тя каза още, че не знае нищо за проблеми на учителката, знаела само, че отглежда сама трите си деца, които били ученици между четвърти и осми клас.

 

След това, което се случи съм притеснена за авторитета на българския учител, това не е профилът на българския учител, това е прецедент, вероятно съчетан с лична драма, но нека всички знаят, че това не е българският учител, коментира Ваня Кастрева.

Споделяне

Още от България