Плевнелиев ще участва в 67-мата сесия на ООН в Ню Йорк

Плевнелиев ще участва в 67-мата сесия на ООН в Ню Йорк

Президентът Росен Плевнелиев заминава на 6-дневно посещение в САЩ по повод 67-мата сесия на ООН в Ню Йорк, съобщиха от пресцентъра на държавния глава.

На 23 септември Плевнелиев ще се срещне с генералния секретар на ООН Бан Ки-Мун и ще участва в официалното откриване на пленарното заседание на Глобалната инициатива на Бил Клинтън.

На следващия ден ще присъства на откриването на среща по върховенството на закона на национално и международно ниво заедно с генералния секретар на ООН и с държавни и правителствени ръководители от Европейския съюз.

На 25 септември президентът ще направи изказване в рамките на Общия дебат на 67-та сесия на ООН, а на 26-и ще има срещи с колегите си от Финландия и от Естония Саули Ниинистьо и Тоомас Хендрик Илвес, както и с индонезийския президент Сусило Бамбанг Юдхойоно и с министър-председателя на Кувейт Джабер Мубарак ал Хамад ас Сабах.

През последните два дни от визитата си Плевнелиев ще посети Бостън, където ще изнесе лекция в Harvard Kennedy School, разгледа бизнесинкубатора Cambridge Innovation Center и ще се срещне с българската общност.

Споделяне

Още от България