Почина актьорът Ангел Георгиев – Ачо

Почина актьорът Ангел Георгиев – Ачо

На 67-годишна възраст в понеделник почина актьорът Ангел Георгиев – Ачо, съобщиха от Министерството на културата, като се позоваха на близки на актьора.

Ангел Георгиев – Ачо, който в последните месеци бе сред звездите на сериала "Седем часа разлика", е роден на 28 декември 1944 г. във Враца.

Завършва актьорско майсторство във ВИТИЗ "Кр. Сарафов" през 1968 г. при проф. Желчо Мандаджиев. След това работи като актьор в Драматичния театър в Благоевград и в Драматичния театър Пазарджик.

В продължение на 30 години е Георгиев беше сред основните актьори в трупата на Сатиричния театър.

От 2002 г. е в трупата на Театър "София".

Има над 100 роли в театъра и още толкова в радиото, телевизията и киното. Сред тях са Сотир в "Одисей пътува за Итака" от К. Илиев, Манчо във "Вражалец" и Кочев в "Новото пристанище"от Ст. Л. Костов, Безотговорният в "Рейс", Тихов в "Мамут", Висящия в "Сако от велур" от Ст. Стратиев, Михал в "Михал Мишкоед" от С. Доброплодни, Мъжът в "Брачен етюд" от Е. Олби, Президентът Делбек в "Хотел между тоя и оня свят" от Е. Е. Шмит, Борис – поп в "Конят на Александър Велики" и Йосиф във "Всички луди ме обичат" от Стефан Цанев, Баптиста Минола в "Укротяване на опърничавата" от Шекспир и др.

Опелото ще се състои на 9 февруари, четвъртък, от 12:30 часа в църквата "Св. Седмочисленици" в София.

Споделяне

Още от България