Почина най-възрастната милиардерша в света

Дирсе Наваро де Камарго

На 20 април в Бразилия почина най-богата жена в страната и най-възрастната в света милиардерша – столетницата Дирсе Наваро де Камарго. За това съобщават местни медии, без да уточняват източници. Новината за кончината ѝ е потвърдена от неназовани източници на "Форбс Бразилия" и агенция Блумбърг. Причините за смъртта на Камарго не се уточняват.

По данни на "Форбс" състоянието на Камарго е 11.5 млрд. долара. Тя заема 87-мо място в списъка на милиардерите в света и четвърто – в Бразилия. По данни на Блумбърг богатството ѝ се изчислява на 13.8 млрд. долара и е 62-ра в списъка на световните богаташи.

Голяма част от състоянието на Камарго се пада на на частния холдинг Camargo Correa–компания, основана от съпруга ѝ Себастиано Камарго през 1939 г.

Camargo Correa имаше ключова роля за изграждането на инфраструктурата на бразилската столица Бразилия през 1950-те години.

Сега холдингът работи в 20 страни по света и има 60 хиляди служители. Най-големите му активи са поделението за производство на цимент  Cimpor Cimentos de Portugal и Sаo Paulo Alpargatas – производител на хавайски джапанки.

Дирсе де Камарго става председател на съвета на директорите на Camargo Correa след смъртта на съпруга си през 1994 г. и заема този пост в продължение на две години.

Милиардерката има три дъщери – Регина, Рената и Розана. Те притежават равни дялове в холдинга Participações Morro Vermelho, който управлява бизнеса на семейството. Дъщерите на Камарго не участват в управлението на активи.

Най-богатата жена в Бразилия почти не общуваше с пресата. Официално не се съобщава дори и точната ѝ възраст.

Споделяне

Още от Свят

Колко време давате на новия парламент?