Подготвя се конкурс за раздържавяване на "Балкан Ер Тур"

До няколко дни Агенцията за приватизация ще публикува съобщение, с което обявява ограничен конкурс за изготвяне на оценка и тръжните книжа за раздържавяването на новата авиокомпания "Балкан Ер Тур".

На 17 януари е издадена заповед от ръководството на агенцията да се организира конкурсната процедура. Победителят освен оценката трябва да подготви правен анализ и информационен меморандум на "Балкан Ер Тур".

От 29 март т.г. "Балкан Ер Тур" ще може да извършва полети до Москва. Те ще бъдат четири пъти седмично - в понеделник, вторник, четвъртък и неделя, информираха от Министерство на транспорта и съобщенията.

Разрешението, което досега Русия отлагаше, е подписано от директора на международните отношения на Ръководство въздушно движения на Руската федерация.

До споразумение се стигна по време на седмото заседание на българо-руската постоянна работна група по транспорт, която се състоя на 14 и 15 януари 2003 г. в София.

Руската страна даде и принципното си съгласие с предложената от България схема за погасяване на задълженията на авиокомпания "Балкан" за аеронавигационно обслужване във въздушното пространство на Русия от 26 хил. долара за сметка на изплащането на "Аерофлот" на дълга към България. Размерът на този дълг е около 100 хил. долара. Освен това Русия е потвърдила, че приема "Балкан Ер Тур" като национален превозвач на България на мястото на "Балкан".

Споделяне

Още от Бизнес

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?