Похитеният в Нигерия българин се чул с близките си

Отвлеченият българин в Нигерия се е свързал с близките си, съобщиха от семейството във вторник. Единствената информация, която дал похитеният 48-годишен Кирил Елевтеров от Бургас, е, че е добре. Продължават да е неясно местонахождението му, кои са хората, взели го за заложник, както и какви са техните искания.

Елевтеров, който изчезна в понеделник заедно с британец, работел в Нигерия от 1989 година. За британската петролна компания "Екпрогруп" той работел от една година като шеф на поддръжката на сондажните работи  в южния нигерийски щат Делта. В деня на инцидента, той е отвлечен с британеца от хора с катер.

Правят се опити чрез посолството ни в Нигерия и съвместно с други посолства да се намери повече информация, обясни външният министър Ивайло Калфин пред журналости.

Там е опасно място, за втори път отвличат българин, посочи вицепремиерът. Няколко пъти призовахме българите да не отиват там на работа, много е рискована работата точно на това място, коментира той. По думите му ще се направи всичко възможно, както и при предишни случаи, за да се помогне на сънародника ни.

Споделяне

Още от България