Полицай от столичното Трето РПУ е задържан за нападение

Служител на столичното Трето РПУ е задържан след нападение на двама души, съобщи пресцентърът на МВР. Старши лейтенант Николай П., дежурен офицер от Трето РПУ, и Емил О. (23г.) са задържани след сигнал, че са нападнали двама души, пътували с "Пежо" в курорта "Белчин баня".

В неделя около 4,30 "Фолксваген Джета" засича пежото. Единият от нападателите бил с полицейска униформа. Нападателите наредили на жертвите да излязат от колата, били ги, стреляли във въздуха и взели 500 лева и мобилен телефон "Сименс С-35", твърдят потърпевшите.

След техния сигнал в РПУ- Самоков незабавно започнало издирване на нападателите. Фолксвагенът е бил засечен полицейски КПП край Бистрица от столични полицаи от Шесто РПУ.

Същата нощ Николай П. е трябва да е на работа. Той не се явил на дежурство, предварително бил оставил служебното си оръжие и картата в управлението. Двамата задържани обяснили, че са били в дискотеката в Железница, когато тяхна позната ги извикала в Белчин баня като твърдяла, че е нападната и има нужда от помощ.

При огледа на местопроизшествието е открита една гилза от деветмилиметров пистолет. Оръжието е законно притежавано от Емил. При обиска у двамата парите и мобилният телефон не са намерени, съобщават от МВР.
Нападателите са задържани за 24 часа. Полицаят е уволнен дисциплинарно и е предаден на Военна прокуратура.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?