Полицаите обявиха начало на безсрочен протест

Полицаите излизат на протести, които този път ще продължат, докато бъдат изпълнени всичките им искания. Това реши Управителният съвет на полицейския синдикат на специално събрание в Панагюрище.

"Идеите как да се покаже недоволството бяха много - за масово кръводаряване, за символична стачка пред районните управления, за постове пред МВР и Министерския съвет, каза зам.-председателят на полицейския синдикат Галентин Грозев.

Масовият протест вероятно ще е на 7 ноември, когато е празникът на полицията. От полицейския синдикат изтъкват, че нито едно исканията им не е изпълнено, повече от година след първото символично пушене и последвалото ги пиене на студена вода пред сградата МВР.

"Исканията ни са същите от преди една година и още от 2008 г., когато Цветанов ни подкрепи и Миков го обвини, че ни подкокоросват. Сега се обърнаха много странно нещата", Грозев.

Основните искания на полицаите са за подобряване на условията за работа, защото в повечето случаи те си купували хартия, наливали бензин в колите и дори работели без задължителната по закон екипировка.

Полицаите казват, че са готови на всякакви комбинации и отстъпки, но само ако ръководството на МВР започне истински диалог с тях.

Споделяне

Още от България