Полицията откри наркотунел от изоставен ресторант KFC в Аризона до спалня в Мексико

Полицията откри наркотунел от изоставен ресторант KFC в Аризона до спалня в Мексико

Американските власти откриха секретен тунел за контрабанда на наркотици, свързващ изоставен ресторант KFC в американския щат Аризона с частна къща в Мексико. Дължината подземния проход е около 180 метра, съобщи Би Би Си.

Полицията е забелязала тунела, след като започнала да следи Иван Лопес – собственик на изоставената сграда в граничния град Сен Луис. Той е бил арестуван след като в колата му са намерени твърди наркотици, чиято цена на улицата би достигнала общо над 1 млн. долара.

У Лопес са намерени 118 кг метамфетамин, 6 кг кокаин, 3 кг фентанил и 19 кг хероин.

След ареста е проведен обиск в дома на заподозрения и в старата сграда на KFC, в чиято кухня е открит входът към тунела.

 

Властите все още не знаят кога е прокопан проходът. Известно е само, че Лопес е станал собственик на сградата през април тази година.

Тунелът е с дълбочина около 6.5 метра и свързва ресторанта с частен дом в мексиканския град Сен Луис Рио Колорадо. Входът откъм мексиканска страна е скрит под леглото в спалнята.

Полицията смята, че наркотиците са били издърпвани през тунела с въже.

Експертът от Имиграционната и митническата полиция на САЩ Скот Браун заяви в интервю пред Асошиейтед прес, че в последно време властите намират все по-голям брой тунели за транспортиране на наркотици през границата, като изграждането на един тунел може да струва стотици хиляди долари. Властите са на мнение, че броят на тунелите се е увеличил след като са били засилени мерките за сигурност по границата.

Споделяне

Още от Свят