Полицията залови двама, извършвали обири за "погасяване на кредит"

Столичната полиция е задържала двама души за извършването на три въоръжени грабежа за последните три години в София. Шефът на сектор "Грабежи" в СДВР Илко Илиев заяви, че те са се признали за виновни. Единият е обяснил, че е извършил престъпленията, защото е имал да изплаща кредит от 100 000 лева. Другият му "помагал с изплащането".

Първият им грабеж е бил на микробус за разнасяне на цигари. Те са го проследили с такси до квартал Люлин и са нападнали шофьора, докато е разтоварвал стоката. Служителят бил отвлечен заедно с микробуса. По-късно те изоставили човека в безлюдна местност и взели част от цигарите.

Двамата ще бъдат обвинени и за две нападения срещу банкови клонове в София. Първото е било неуспешно, а при второто успели да задигнат 22 000 лева.

Столичната полиция съобщи, че са арестувани петима от общо шестима души, които са се занимавали с кражба на цветни метали от комбинат "Кремиковци".

Последният им "удар" е бил в нощта на сряда срещу четвъртък, когато са откраднали около тон кабели.

Според полицията те са изкарвали по 5000 лева на ден от кражби на цветни метали и са били подпомагани от служители на охранителната фирма на завода. МВР подозира съществуването и на други такива банди, опоскващи фалиралия комбинат.

Споделяне

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?