Поне един може да остане в ареста за убийството на бай Миле

31-годишният Анатолий Емилов Мънков ще бъде изправен пред Софийски градски съд (СГС) в сряда, заради искане на прокуратурата за задържането му под стража. Срещу него е повдигнато обвинение за убийството на Милчо Бонев - Бай Миле и четиримата му бодигардове на 30 юли в столичния ресторант-градина "Славия", съобщи БНР. В понеделник радиото първо информира за 7 задържани по случая с показната екзекуция на сикаджийския бос и Методи Маринков от Пазарджик, който търсел закрила от бай Миле.

Според адвоката на задържания Анатолий Мънков Марин Марковски, до този момент следствието и прокуратурата не са представили никакви материали, които да доказват участието на Анатолий в убийството. Вчера от столичното следствие отрекоха изобщо да има задържан с име Анатолий и уточниха, че по разследването само двама с в ареста като те вероятно не са физически извършители на убийството, а са от тяхното обкръжение.

Според версия в столичен всекидневник, убийците са от наказателния отряд на уволнен преди три години за връзки с криминалния свят бивш полицай от отряда на баретите с инициали Ж.Т.

Междувременно агенция "Фокус" съобщи за четирима задържани миналата нощ в Пловдив при две паралелни операции на РДВР- Пловдив, ДОТИ и НСС. В момента протичат обиски на квартири, а операциите се ръководят от главния секретар на МВР ген. Бойко Борисов. Двама от арестуваните са сириец и ливанец, постоянно живеещи в България.

Част от арестуваните били задържани по подозрение за съпричастност в показния разстрел на Бай Миле и охраната му в столичния ресторант "Славия", а други по сигнал за подготвян терористичен акт.

Ген. Борисов не е отрекъл продължаващите операции и заявил, че след приключване на оперативните действия резултатите ще могат да бъдат коментирани от следствието и прокуратурата.

Още от България

Какво би означавало отпадането на мониторинга на Европейската комисия?