Пощите с нов шеф, промени в управата и на БДЖ

Кадровите промени в държавните дружества не подминават и транспортните фирми и в петък "Български пощи" ще сдоби с нов изпълнителен директор, а в "Холдинг БДЖ" бяха извършени промени в ръководството, стана ясно от съобщение на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Новият шеф на пощите е Станислав Дочев, който през 2010 е бил зам.-директор на дружеството и е бил на този пост до май 2012 г., след което става директор на "Специализирано поделение“ EMS/BULPOST, което отговаря за куриерските услуги.

Дочев е завършил испанска филология в СУ "Св. Климент охридски“ и има придобита магистърска степен по външна търговия и право в Института за следдипломна квалификация към УНСС. Владее испански, английски и руски език.

С друга заповед на транспортния министър Николина Ангелкова, Николай Найденов е включен в състава на Съвета на директорите на "Холдинг БДЖ“ ЕАД. Той също вече е бил в борда на "Холдинг БДЖ" в периода 2013-2014 и сега заема мястото на Анелия Крушкова, която беше зам.-министър на транспорта по времето на НДСВ.

Николай Найденов е юрист, като последователно е работил в министерствата на правосъдието и на вътрешните работи и в държавната фирма "Информационно обслужване“.

Найденов е завършил е право в Академията на МВР. Има две магистратури – "Финансов и банков мениджмънт“, придобита в Института за следдипломна квалификация към УНСС и "Управление и развитие на човешките ресурси“ – в Нов български университет. Владее английски и руски език.     

Споделяне

Още от България