Последният магазин “Елемаг” затваря врати

И последният магазин от гурме веригата "Елемаг" затваря врати, съобщи в сряда собственикът на компанията Божидар Петракиев, цитиран от www.economymagazine.bg. Трудностите за веригата във високия ценови сегмент започнаха с настъпването на кризата, а собственикът вече се освободи от 4 от петте си магазина – три в София и по един в Сандански и Плевен.

Петракиев обаче твърди, че не финансови затруднения са причината за затварянето на магазина, а изтекъл договор за наем и желанието на собственика – Софийския университет, да обяви нов търг за сградата. Последният “Елемаг” се намира до Химическия факултет на Софийския университет на улица "Златовръх" 4.

Откакто ползваме магазина, инвестираните средства са над 3.5 милиона лева – не само за подобрения по сградата, за оборудване, но и за облагородяване наоколо – озеленяване, осветление, обясни Петракиев. Платените като наем средства през годините достигат сумата от 3 млн. лева, обясни той.

Ще потърся за съдействие лично премиера Бойко Борисов, защото ситуацията ми напомня за национализация. Заради прекратяването на договора трябва да затворя печеливш обект, близо 50 човека остават без работа, а преместването на цялото оборудване ще струва също доста средства, каза още Божидар Петракиев.

Задължени сме от Закона за обществените поръчки при изтичането на договор да обявим нов търг за отдаване под наем, коментира пред изданието доц. Евгения Бенова, зам.-ректор по стопанската дейност на СУ "Св. Климент Охридски".

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?