Потреблението на ток по новогодишните празници между 1 и 5% по-високо,

Потреблението на ток по новогодишните празници между 1 и 5% по-високо,

По време на новогодишните празници от 31 декември 2016 г. до 2 януари 2017 г. в Североизточна България консумацията на електроенергия е нараснала с 5 на сто, а в Югоизточна – с 1 процент, спрямо същия период година по-рано. Това сочат данните на доставчиците в двата региона – "Енерго-Про" и ЕВН.

Тази Нова година жителите на областите Варна, Велико Търново, Габрово, Русе, Силистра, Добрич, Разград, Търговище и Шумен са изхарчили 61 хил. мегаватчаса електроенергия в трите почивни дни, докато година по-рано потреблението е било 58 хил. мегаватчаса. Най-голямо повишение на потреблението се наблюдава в област Велико Търново, а в област Разград консумацията по време на новогодишните празници 2016-2017 г. е била идентична с тази през същите дни година по-рано, съобщиха от "Енерго-Про".

Живеещите в Югоизточна България са повишили консумацията на ток по време на сегашните новогодишни празници с под 1 процент, в сравнение със същия период на миналата година, сочат данните на ЕВН.

Над 93 300 мегаватчаса са били изразходвани в трите почивни дни сега, докато година по-рано консумация е била близо 92 500 за същия период от време. За сравнение на коледните празници между 214 и 26 декември е била изразходвана малко над 90 хил. мегаватчаса електроенергия.

Споделяне

Още от Бизнес

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?