Правителството търси подкрепа от британски фирми за участие във възстановяването на Ирак

Заместник-министърът на икономиката Милен Керемедчиев и директорът на дирекция "Европа" към икономическото министерство Валентин Балабанов ще се срещнат с представители на фирми и държавни институции във Великобритания, за да търсят подкрепата им за участието на наши компании във възстановяването на Ирак.

Двамата заминават за Великобритания в четвъртък, където ще се срещнат с изпълнителния директор на отдел "Снабдяване и консултантски услуги" на фирма "Краун Ейджънтс" Дейвид Филипс.

Компанията вече е спечелила договор на Американската агенция за международно развитие (USAID) и регистрира фирми, желаещи да участват като поддоставчици на стоки и услуги в района на Залива.

Керемедчиев и Балабанов ще разговарят и с висши представители на Департамента по търговия и индустрия и на Конфедерацията на британската индустрия.

Двете организации са ангажирани от страна на британските компании с процеса на организиране, координиране и контрол на хуманитарната помощ и възстановителните дейности след края на военния конфликт.

По БТА

Споделяне

Още от Бизнес

Какво очаквате да свърши служебното правителство?