Правителството взима от военните концесията на плаж в Каваците

Правителството ще прекрати едностранно концесионния договор за морския плаж "Каваците-север” в община Созопол. Договорът с дружеството "Терем", което е под шапката на военното министерство, е сключен още през 1999 година, а сега се прекратява заради неизпълнение на задълженията по договор.

Концесионерът не е осигурил задължителното водно спасяване, обезопасяване на прилежащата акватория, здравно и медицинско обслужване и санитарно-хигиенно поддържане. Не е осигурено и предоставянето на плажни принадлежности, както и опазването на обществения ред, здравето, имуществото и спокойствието на плажуващите.

Констатирано е и неизпълнение на задължението за плащане на дължимото концесионно възнаграждение, като към 17 август 2012 г. задължението на концесионера възлиза на близо 10 хил. лв.

След прекратяването на договора министърът на регионалното развитие и благоустройството ще предприеме необходимите действия за предоставянето на плажа под наем или на концесия.

От военното министерство обясниха, че дружеството "Терем" е било собственик на почивна станция в района, която обаче е била продадена.

Споделяне

Още от Бизнес