Председателят на Европарламента смъмри Джамбазки за “разстрела“ на БСП

Ангел Джамбазки

“Членовете на Европейския парламент нямат право да използват обиден език и да уронват репутацията на институцията“. Това казва председателят на ЕП Антонио Таяни в отговор до лидера на БСП Корнелия Нинова, която го сезира преди време за изказване на евродепутата от ВМРО Ангел Джамбазки. 

През август Джамбазки каза в интервю пред сайта “Блиц“, че “всички от БСП са за разстрел”, защото са пряко отговорни за създаването на македонската нация. Веднага след това Нинова сезира Таяни за това изказване с аргумент, че има тенденция да се засилва езикът на агресията от страна на националисти и крайнодесни лидери.

В отговор на призива ѝ Антонио Таяни заявява, че поведението на евродепутатите трябва да се характеризира с взаимно уважение, основано на ценностите и принципите, определени в договорите и Хартата на основните права, като се зачита достойнството на парламента, съобщава пресцентърът на БСП. 

Таяни допълва, че членовете на европарламента имат пълно право да критикуват, но нямат право да използват обиден език, уронвайки достойнството и репутацията на институацията.

Споделяне

Още от България