Предупреждение: Увеличават се фалшивите винетки с добро качество

Масово се фалшифицират винетки у нас, каза председателят на Управителния съвет на Агенция “Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров. Той коментира зачестилите случаи на заловени с фалшиви винетни стикери от шофьори.

Шефът на пътната агенция каза, че постоянно се правят проверки и от оглавяваното от него ведомство, и от пътна полиция. “За наше съжаление масово се увеличават случаите, в които констатираме фалшиви винетки. Сезирани са правоохранителните органи и МВР на най-високо ниво, защото това е голям проблем, оказа се, че имитациите на винетните стикери са доста добри", каза той.

Лазаров обясни, че дали винетката е фалшива или не, става ясно при обстоен преглед на детайлите и параметрите за защита на стикера. Той призова хората да си купуват винетки от пунктовете на разпространителската мрежа, а не от “разни субекти", за да си спестят неудобството от разправии с полицията. Лазаров не пожела да се ангажира с точна сума за загубата на държавата от фалшивите винетки, но каза, че няма да е малка.

Споделяне

Още от Бизнес