Премиерът назначи нов зам.-правосъден министър

Премиерът Сергей Станишев назначи Илонка Николова Иванчева-Райчинова за заместник-министър на правосъдието, съобщиха в сряда от Министерството на правосъдието. Тя ще заеме едно от овакантените места за заместник-министри.

Миналата седмица Димитър Бонгалов, който отговаряше за затворите, подаде оставка. Бонгалов обяви за причина да се оттегля непреодолими различия с ръководството на Зелената партия, на което той беше член. Оставката му бе приета веднага.

Бонгалов бе в правосъдното министерство от квотата на тази партия, която е член на Коалиция за България.

Друг зам.-министерски пост е свободен, след като Маргарит Ганев напусна, за да се кандидатира за съдия в Европейския съд за правата на човека в Страсбург. В оставка е и Анна Караиванова, която вероятно ще оглави Инспектората на съдебната власт.    

Новият зам.-министър Илонка Райчинова е завършила Юридическия факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Работила е в Института по маркетинг в София. Била е началник отдел "Косвени данъци" в Главна данъчна дирекция. Член е на Управителния съвет на Камарата на данъчните съветници в България, преподавател в Центъра за обучение на адвокати към Висшия адвокатски съвет. Управляващ съдружник е в адвокатско дружество.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?