Премиерът преряза лента в РВД: "Тук има хора, които не ходят по земята. Хвъркат, литват и кацат"

сн. БГНЕС

"Така, както откриваме днес новата контролна кула на летище София, така до година и половина на всички работещи в нея ще им направим метро", заяви министър-председателят Бойко Борисов в сряда преди да пререже лентата на новата контролна кула на Държавно предприятие "Ръководство на въздушното движение" (РВД).

"Тук има хора, които не ходят по земята. Хвъркат, и с Божията помощ, литват и кацат. Още веднъж, в навечерието на този светъл християнски празник – благодаря на всички, които работят тук", каза премиерът.

"До година и половина ще направим метро, за да идвате лесно на работа", добави той.

"Браво на строителите, че са се вписали в сроковете", посочи Борисов и изрази надежда, че "лошият пример от аерогарата, на която няколко пъти ѝ пада покривът", няма да се повтори, както и "че са си платили всичко, за да не се налага да търсим 45 млн. долара да плащаме пистата и други съоръжения".

"Обещали сме всеки ден да откриваме и да оставяме на обществото нови обекти”, каза още Борисов.

Транспортният министър Ивайло Московски заяви, че изграждането на новата контролна кула е заложено още през 2006 година, но стартира едва през миналата. Кулата гарантира развитието на българската гражданска авиация през следващите 40 години - дори и след изграждането на втора писта, уточни Московски.

Генералният директор на РВД Диян Динев нарече новия обект "уникален". "Срокът за откриване на кулата беше 2013 година, но беше съкратен от изпълнителя - "Главболгарстрой" с два месеца", допълни той. "Кулата е гордост за българските строители като проект и изпълнение. Гарантирам, че таванът ѝ няма да падне", каза още той.

"Само преди 2 часа кацнах от Мюнхен и ви уверявам, че тази кула е по-красива от двете, които има там", заяви от своя страна главният изпълнителен директор на "Главболгарстрой".

Споделяне

Още от Бизнес