Премиерата на новия филм от "Междузвездни войни" ще е на 18 декември 2015 г.

Следващият филм от сагата "Междузвездни войни" ще се появи в киносалоните на 18 декември 2015 г., обяви компанията "Уолт Дисни".

През 2012 г. "Дисни" закупи компанията създателка на "Междузвездни войни" "Лукасфилм" за 4,05 милиарда долара и обеща поне още три филма в поредицата, която е един от най-успешните филмови франчайзи за всички времена.

"Това очевидно е един от най-важните филми за нас в следващите години. Избрахме дата, която смятаме, че ще позволи на творческия екип да направи страхотен филм", заяви изпълнителният директор на "Дисни" Боб Айгър.

Премиерната дата на "Епизод 7" се различава от тези на предишните шест части, които излизаха през май, навреме за летния филмов сезон.

Снимките на "Епизод 7" започват през пролетта на 2014 г. под режисурата на Джей Джей Ейбрамс, най-известен като режисьор на новите два филма от поредицата "Стар Трек".

Шестте филма от създадената от Джордж Лукас поредица "Междузвездни войни" са донесли над 4,4 милиарда долара в световен мащаб от премиерата на първия филм през 1977 г.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят