Престъпник се опита да избяга като на кино от гръцки затвор

Престъпник се опита да избяга като на кино от гръцки затвор

Престъпник се опита да избяга като на кино от затвора в град Трикала, съобщават гръцките вестници, цитирани от БТА в понеделник. Вчера хеликоптер с четирима души на борда се опита да прибере от двора на мястото за задържане от свобода Панайотис Властос. Опитът за бягство беше осуетен от полицията, която е имала данни за подготвяната операция.

По подобен начин друг известен престъпник в Гърция - Василис Палеокостас успя да избяга два пъти от строго охранявания атински затвор "Коридалос" - през 2006 г. и през 2009 г.

В. "Прото тема" пише, че от Коледа полицията е била наясно с плановете за бягство и е предприела допълнителни мерки.

Изданието отбелязва, че преди една година Властос е направил опит за подобно бягство, а в разкрита квартира на терористичната организация "Заговор на ядрата на огъня" е открит план за бягство с хеликоптер. При вчерашната операция пътуващите в летателния апарат са били въоръжени с автомати "Калашников" и експлозиви. На борда е имало четирима души - пилотът, механикът, един грък и един албанец - всички облечени с бронежилетки.

Хеликоптерът е хвърлил стълба на Властос, който се е намирал в двора на затвора. Според информация от министерството на правосъдието пътуващите на борда на летателния апарат са открили огън срещу охраната, която е отговорила. Хеликоптерът е бил принуден да кацне в двора. Властос е паднал от стълбата и е ранен.

В. "Етнос" публикува справка за 42-годишният Панайотис Властос, чиято престъпна дейност започва преди 15 години. През годините е арестуван многократно. Последният му арест е от 2007 г., когато прави опит за убийство на търговец на мотори.

Споделяне

Още от Балкани