Пресцентърът на ГЕРБ срещна Цветанов с покойник

Талат Джафери и Цветан Цветанов
Пресцентърът на ГЕРБ допусна голям гаф в четвъртък, съобщавайки че "председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов проведе работна среща с председателя на македонския парламент Арбен Джафери."
 
Арбен Джафери бе един от най-влиятелните политици в Македония, но почина през 2012 година. Той е създател на Демократическата партия на албанците (ДПА). 
 
От снимките, разпространени от пресцентъра на ГЕРБ, става ясно, че на десетата Интерпарламентарна конференция по въпросите на сигурността, която се провежда във Вашингтон, Цветанов всъщност се е срещнал с Талат Джафери, който е председател на македонския парламент от април тази година. 
 
Председателят на ПГ на ГЕРБ го запознал "с парламентарната проекция" на предстоящото европейско председателство на България и специално изтъкнал важността, която страната ни отдава на европейската перспефкита на държавите от Западните Балкани. Освен това Цветанов го информирал за предстоящата ратификация от българския парламент на Договора за приятелство с Македония. 
 
От своя страна Джафери уверил, че подобна процедура е задействана и от македонска страна. 
 
"Нашите деца ще живеят като приятели и ние ще се гордеем с това!", заявил Джафери. 
 
Талат Джафери е член на Демократичния съюз за интеграция. През 2013-2014 г. той беше министър на отбраната на Македония, а години преди това - през 2001 година, беше командир в редиците на албанската Освободителна народна армия.
Споделяне

Още от България