Президентът отчете успешна външнополитическа година пред чуждите посланици в София

С увереност можем да кажем, че изминалата година беше особено успешна за българската външна политика, постигнатите международни успехи са резултат от политическата и финансова стабилност в страната, от трайното поддържане на успешния български етнополитически модел, от активните и ползотворни взаимоотношения между всички институции в изпълнението на европейските и евроатлантическите критерии. Това каза днес президентът Георги Първанов в приветствието си на новогодишния прием, който той даде на акредитираните в България посланици.

На приема в резиденция "Бояна" присъстваха премиерът Симеон Сакскобургготски, министрите Николай Свинаров, Меглена Кунева, Антон Станков, Божидар Финков, Неждет Моллов, депутати.

Георги Първанов посочи, че и през 2003 г. ще трябват допълнителни усилия за реализирането на основните стратегически цели - членството в ЕС и в НАТО, усилия за продължаване на административната и съдебната реформа, за утвърждаване на етнополитическия модел, за модернизацията на въоръжените сили.

Украинският посланик Вячеслав Похвалски, който е доайен на посланиците в България, даде висока оценка за постиженията на страната в международен план през 2002 година и за последователната външна и вътрешна политика, която тя води, като подчерта личния принос и заслуги на президента Георги Първанов за това.

Споделяне

Още от България