Президентът Радев: Време е да бъдем единни

"Българската Коледа" ще докаже, че благородството и съпричастността са сред най-ярките добродетели на българите, посочи президентът

Президентът Радев: Време е да бъдем единни

Президентът Румен Радев честити Рождество Христово на българите през фейсбук с призив за единство. 

"Нека светлината на днешния празник донесе здраве, топлина, надежда и вяра във всяко българско семейство", написа Радев.

"Да бъдем единни в усилията си да съхраним духовността, призвана да съгражда и води напред народа ни", призова още той.

На Бъдни вечер държавният глава припомни, че днес от 20 часа по БНТ ще бъде излъчен спектакъла "Българската коледа". Инициатива от години се провежда под патронажа на президентството в България и събира средства чрез дарения за деца, страдащи от болести или в неравностойно положение.

"Нашият ангажимент към децата на България може да се реализира само с усилията на цялото общество. Всяко дете трябва да получи необходимото най-добро лечение, независимо от възможностите на здравната система", посочи още Радев.

Той подчерта, че "Българската Коледа" е национална кауза, която всяка година дава реална подкрепа за лечението и рехабилитацията на стотици български деца, както и надежда за техните семейства.

"Убеден съм, че и тазгодишното издание на "Българската Коледа" ще докаже, че благородството и съпричастността са сред най-ярките добродетели на българите", написа президентът

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?