Приключи ремонтът на 5-те км магистрала преди ГКПП "Капитан Андреево"

Приключи ремонтът на 5-те км магистрала преди ГКПП "Капитан Андреево"

Пуснато е движението в ремонтирания 5-километров участък на магистрала "Марица" в участъка от ГКПП "Капитан Андреево" до пътен възел "Ново село", съобщиха от агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Със завършването на ремонтните работи трафикът от Капитан Андреево към София ще преминава по обновено трасе по-бързо, удобно и безопасно.

Отсечката от 94+690 до км 99+500 на магистралата е ремонтирана по програмата за текущ ремонт и поддържане. Положена е нова асфалтобетонова настилка, ограничителни системи, знаци и маркировка.

Ремонтирани са 5 големи съоръжения - пътен възел "Свиленград", мостът над река Канаклийска, надлез над републикански път III-5509 Свиленград - Щит - Маточина, както и два селскостопански подлеза.

Обновени са пътните плочи, хидроизолацията, дилатационните фуги и тротоарните конзоли на съоръженията.

Продължават довършителни работи по долното строене, без да се възпрепятства транзитният трафик.

През миналата година бяха укрепени и три високи насипа в участъка между 99-ти и 101-ви км. Положена е геомрежа, нова настилка, мантинели и маркировка.

С възстановяването на движението шофьорите ще преминават по изцяло обновено близо 7-километрово трасе на магистрала "Марица" в участъка от км 94+690 до км 101+700.

Споделяне

Още от България

Какво цели разследването на ДАНС и МВР за скъпия ток?