Проекти на община Златица получават подкрепа от местния бизнес

Подписване на споразумението с община Златица

Златица е петата община, в която ще се финансират социално значими проекти по програмата "Българските добродетели". Миналата седмица четири дружества от група Геотехмин ( Геотехмин ООД, Елаците-Мед АД, Геострой АД и Геотрейдинг АД) подписаха рамково споразумение с представители на местната власт по линия на благотворителната програма, за подмяна на части от амортизираната ВиК мрежа в града и асфалтиране на улици.

През 2020 г. помощ по програмата бе предложена на пет общини в района на Средногорието – Етрополе, Мирково, Челопеч, Чавдар и Златица във връзка с пандемията от Covid-19 и очакваните икономически последици. Инициативата възниква през 2018 г. по идея на управителя на Геотехмин - проф. дтн инж. Цоло Вутов и цели подпомагането на местни инфраструктурни проекти.

До момента по програмата е закупен сметосъбиращ автомобил за община Мирково, подменено е осветлението в село Бенковски и е изготвен проект за рекултивация на депото в село Смолско. В Етрополе е ремонтирано най-голямото училище по сграден фонд в Софийска област – СУ "Христо Ясенов" и е ремонтиран покривът на МБАЛ "Проф. д-р Александър Герчев".

Споделяне

Още от Бизнес