Прокуратурата иска от Гърция вечно бягащия Йоско Костинбродския

Прокуратурата иска от Гърция вечно бягащия Йоско Костинбродския

Прокуратурата е поискала от гръцките власти да екстрадират у нас известния кримигерой Йосиф Йосифов-Костинбродския, когото от години неуспешно се опитва да вкара в затвора. Той на два пъти успя да избяга, като и двата пъти бе арестуван в Гърция. Сега срещу Йосифов има влязла в сила 1-годишна присъда за изнудване и нанасяне на лека телесна повреда. Освен това прокуратурата смята да приведе в изпълнение и старо негово осъждане на 3 години затвор за кражба на кола.

Йосифов бе арестуван в Гърция на 18 юни. Той е обявен за издирване още през 2014 г. В последните 6 години бе в неизвестност. Преди това – през 2013 г. Йосифов е арестуван от гръцките власти за притежание на незаконно оръжие, наказан с минамална присъда и екстрадиран у нас заради разследвания за различни престъпления – поръчкови, убийства, побои, рекет, наркотици и др. След изпращането му у нас му е повдигнато обвинение като лидер на престъпната група "Килърите" 4. Оказва се обаче, че той е екстрадиран по искане за друго дело – престъпна група за грабежи. По силата на екстрадиционното законодателство не може да бъде съден за убийства. Затова е освободен. Междувременно са му повдигнати и други обвинения в опит да бъде държан в ареста. Освободен е поради липса на доказателства и изчезва за втори път.

В негово отсъствие е осъден за изнудване, но пък е признат за невинен по делото "Килърите" 4. Сега от прокуратурата искат той да влезе в затвора заради по-лекото осъждане от 1 година.

Споделяне

Още от България

Каква е оценката ви за проектокабинета на ИТН?